De provincie Limburg gebruikt cookies om jouw surfervaring op deze website gemakkelijker te maken. Meer info
Ga verder
Rustbank in stiltegebied

Stilte- en natuurbeleving

Stilte en ruimte in de natuur hebben een positieve invloed op onze gezondheid. De rustige en aangename plekjes staan steeds meer onder druk, terwijl de vraag naar rust en stilte stijgt.

In een stiltegebied staat de mens centraal. Je kunt er ontsnappen aan de stress van het dagelijkse leven. Stilte staat er niet voor "geen geluid", wel voor "een aangenaam geheel van geluiden". Om haar stiltebeleid vorm te geven, introduceerde de Vlaamse overheid een kwaliteitslabel met sterren. Drie sterren staan voor de hoogste kwaliteit. Tijdens het labelingproces van een potentieel stiltegebied ligt de focus op de communicatie met alle betrokkenen, het creëren van een draagvlak en het stimuleren van lokale initiatieven.

Waar beter dan in de natuur kun je een aangenaam geheel van geluiden vinden die jou rust en ontspanning brengen. Onze groene provincie biedt naast de vier stiltegebieden ook diverse landschappen om van te genieten. Via wandellussen of, voor de meer doorwinterde wandelaar, langeafstandswandelingen, kun je Limburg en haar verschillende regio's doorkruisen.

Contactgegevens dienst

Milieu en Natuur, Duurzaamheid, Directie Omgeving
Universiteitslaan 1
3500 Hasselt

fax 011 24 92 35
e-mail mina@limburg.be


Openingsuren

Het Provinciehuis is elke werkdag geopend van 9 tot 12 uur en van 13.30 tot 17 uur.